Nyheter

Stor enkät om munhälsa

En av de största undersökningarna om tandvård i landet ska genomföras i Kalmar län.
7 000 slumpvis utvalda kommer att få besvara en enkät och 500 personer kommer att kostnadsfritt erbjudas en grundlig undersökning av en tandläkare.

Deltagarna är mellan 20-89 år och får svara på frågor om bland annat vilka erfarenheter man har av tandvården till vilket behov av vård man själv uppfattar att man har. Bland de 7 000 kommer sedan 500 att erbjudas en undersökning av en tandläkare.
- Studiens syfte är att få en så bra bild av länsinvånarnas munhälsa som möjligt och vilka behov som finns. Detta ger oss i sin tur underlag för att förbättra tandvården för alla, säger Anders Nylander, tandvårdschef för Folktandvården i Kalmar län.
- Ju fler som deltar, desto större blir underlaget för våra forskare att arbeta vidare med, tillägger han.
De första resultaten planeras vara klart till sommaren 2012. Arbetet sker i samarbete med odontologiska fakulteten vid Malmö högskola inom ramen för Klinisk odontologisk forskning i Sydsverige (Kof-Syd).

2011-8-30

Liknande artiklar

annonser
Mini
Smile mini
Swedental_banner_720x220
tandra¦êddningen_banner_720x220
Banner 720x220 padda Dental Magazinet Bad Gastein

Kalender


Warning: include(wp-content/plugins/the-events-calendar/views/table-east-side.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/httpd/vhosts/dentalmagazinet.se/httpdocs/application/wp-content/themes/dentalmagazinet/sidebar.php on line 85

Warning: include(): Failed opening 'wp-content/plugins/the-events-calendar/views/table-east-side.php' for inclusion (include_path='.:') in /home/httpd/vhosts/dentalmagazinet.se/httpdocs/application/wp-content/themes/dentalmagazinet/sidebar.php on line 85
smile sidebar
Swedental_banner_265x400
Better SACD
tandra¦êddningen_banner_265x400
Childsmile sidebar
gif_backup_250x360